Pomoćnik Baždarevića
560

Gilli: Nisam nikako spavao, želim Gianniotasu brz oporavak

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kvalifikacionu utakmicu između selekcije Bosne i Hercegovine i Grčke osim po lošoj igri Zmajeva i nepovoljnom rezultatu pamtit ćemo i po nemilim scenama nakon što je sudija odsvirao posljednji zvižduk.

U centru pažnje našao se pomoćnik selektora naše reprezentacije Mehmeda Baždarevića, Stephane Gilli, koji je udario grčkog igrača Giannisa Gianniotasa, a povodom toga oglasio se i u grčkim medijima.

"Već 30 godina sam u nogometu kao igrač i kao trener. Volim teren i poštujem svakoga. Ipak, na kraju meča sam uočio puno napetosti između igrača i pokušao sam smiriti situaciju. Snimak sam pregledao nekoliko puta i ne mogu vjerovati da sam onako reagovao", rekao je Gilli za grčki ERT Sports.

Pomoćnik u stručnom štabu Zmajeva je istakao da je Gianniotas bio najagresivniji te da ga je pokušao smiriti.

"Gianniotas se nastavio agresivno ponašati pa se dogodilo to što se dogodilo. Žalim zbog svega i želim brz oporavak grčkom igraču. Ne zaboravite da su i dva naša fudbalera napustila teren zbog povrede. Volio bih da sam danas stigao da se izvinem", poručila je Baždarevićeva desna ruka.

Gilli je rekao da će u saradnji sa Nogometnim savezom BiH nastojati da riješi problem.

"Odgovoran sam i ne bježim od toga. Ipak, imajte na umu da smo u toku utakmice izgubili dva igrača zbog povrede. Osjećam se jako loše. Nisam spavao nikako. Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo, a dogodilo se", podvukao je Gilli.