"Idemo BiH"
265

Gilli dobio pismo o raskidu ugovora: Bosna ostaje u mom srcu, ovo je veliko razočarenje

Klix.ba
Stephane Gilli i Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Stephane Gilli i Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Francuski trener Stephane Gilli dobio je pismo o raskidu ugovora od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na funkciju pomoćnog trenera reprezentacije BiH, a emotivnom porukom putem Twittera oprostio se od bosanskohercegovačkih navijača.

Gilli je i dalje pod istragom krovne kuće svjetskog nogometa FIFA-e zbog toga što je nakon meča protiv Grčke udario grčkog igrača i pri tome mu izbio zub, a NS BiH ga je razriješio dužnosti do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

On je danas dobio pismo o raskidu ugovora te je tim povodom napisao emotivnu poruku bh. javnosti.

"Veliko je razočarenje to što sam danas obavješten pismom datiranog 1. jula o odluci Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da se raskida moj ugovor kao pomoćnom treneru. Kako god, zadržat ću vrlo lijepe uspomene na moje vrijeme provedeno sa stručnim štabom i igračima tima. Ovo iskustvo me je naučilo mnogo, ali iznad svega ja sam otkrio zemlju, naciju, istinski strastvene i odane navijače koji nastavljaju da me podržavaju što me dodirnulo i daje mi pravo zadovoljstvo bez obzira na okolnosti. Bosna će uvijek biti posebno mjesto u mom srcu i nikada neću zaboraviti dobrodošlicu koju sam imao. Timu želim sve najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Idemo Bosno i Hercegovino", napisao je Gilli.