Zaigrali "na male"
96

Gilberto Silva i Faruk Hadžibegić družili se s fanovima na platou prekoputa Vijećnice

H. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Legendarni brazilski nogometaš Gilberto Silva (45) i proslavljeni bh. igrač i stručnjak Faruk Hadžibegić (64) družili su se fanovima na platou prekoputa Vijećnice.

Oni su sklopu turneje "FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola" zaigrali mali nogomet s prisutnom djecom , te su pokazali da nisu zaboravili igrati uprkos činjenici da su davno okončali karijere.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina su prethodna dva dana ugostili jedinstvenu svjetsku turneju "FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola" budući da je u glavni grad naše države stigao najpoznatiji nogometni simbol - trofej Svjetskog prvenstva.

U pratnji trofeja bila su dva ambasadora, nogometne legende - penzionisani proslavljeni brazilski nogometaš Gilberto Silva te bivši nogometaš, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Trofej Svjetskog prvenstva je bio izložen u sarajevskoj Vijećnici jučer i danas, dok je na platou prekoputa Vijećnice dostupan i Coca-Cola Corner s brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje i obožavateljke nogometa.