Nisu ga poslušali
4

Giggs: Želio sam dovesti Mbappea i Jesusa za pet miliona funti u United

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs kazao je u izjavi za engleske medije da su Crveni đavoli napravili veliku grešku što u svoje redove nisu doveli Gabriela Jesusa i Kyliana Mbappea.

Velšanin otkriva da je godinama prije gledao ovu dvojicu mladih igrača te da ih je klub s Old Trafforda po cijeni od pet miliona funti mogao dovesti u svoje redove.

"Gledao sam Gabriela Jesusa još prije tri godine, dok sam Mbappea pratio cijelu godinu. Utakmice sam posmatrao sa skautom i nije se tu imalo o čemu previše razmišljati, bilo je jasno o kakvim igračima se radi. Svima sam govorio da ih trebamo kupiti, a tada bi nas koštali blizu pet miliona funti. Rekao sam da ih trebamo uzeti i poslati na posudbu dok ne stasaju, a to bi bilo odlična opcija", rekao je Giggs za Times.

Jesus je u ovoj sezoni postigao osam pogodaka u dresu Građana, dok je Mbappe na isti broj postignutih pogodaka u francuskoj Ligue 1 dodao i osam asistencija.

Manchester United se nakon 18 odigranih utakmica u engleskom Premiershipu nalazi na drugoj poziciji sa 11 bodova manje od prvoplasiranog gradskog rivala Cityja, a u sljedećem kolu ih očekuje duel protiv Leicestera na gostujućem terenu.