"Tako mu suđeno"
0

Giggs žali što Beckham nije dio britanske reprezentacije na OI

Totalsport
Ryan Giggs
Ryan Giggs
Iako je učinio jako puno na promociji Olimpijskih igara u Londonu, slavni 37-godišnji engleski nogometaš David Beckham na istima ipak neće participirati u svojstvu sportiste.

Ranije ove sedmice nogometaš LA Galaxyja je objavio kako nije uvršten na popis od 18 igrača koji će nastupiti za reprezentaciju Velike Britanije.

U svakoj reprezentaciji mogu nastupiti trojica igrača starijih od 23 godine. Stuart Pearce, selektor Velike Britanije, koji će službeno sastav objaviti u ponedjeljak, odlučio je pozvati Ryana Giggsa kao jednog od te trojice starijih od 23 godine u britanski sastav, ali ne i njegovog bivšeg saigrača iz Manchester Uniteda Davida Beckhama.

"Budući da mi je David prijatelj i bivši saigrač, vrlo sam razočaran zbog njega. Volio bih da je u selekciji. No, posao Stuarta Pearcea je da odabere igrače za koje misli da mu mogu donijeti zlato na Igrama. On je to i učinio. Nažalost, David nije među tih 18 igrača. Očito mu nije bilo suđeno", veli Giggs.

Dodao je 38-godišnji velški veteran kako se jako raduje vlastitom nastupu na Igrama. Za njega je igranje za reprezentaciju, pa makar i Velike Britanije, nešto sasvim novo, jer sa svojim Walesom nikada nije izborio nastup na nekom velikom takmičenju.

"Doći u London i osjetiti tu atmosferu Olimpijskih igara na svakom koraku, to je nešto vrlo uzbudljivo. To je jedna velika manifestacija kojoj se silno veselim. Siguran sam da će moji saigrači koji su odabrani u reprezentaciju pružiti svoj maksimum", zaključio je Giggs.

Velika Britanija će na Igrama nastupiti u A grupi, u kojoj su još Urugvaj, Senegal i Ujedinjeni Arapski Emirati.