Nogomet
0

Giggs, Magath i Solskjaer tugovali nakon poraza

Totalsport
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Ryan Giggs (Foto: AFP)
Privremeni menadžer Manchester Uniteda Ryan Giggs izjavio je da se osjeća ravnodušno nakon minimalnog 1-0 domaćeg poraza od Sunderlanda u sklopu 37. kola engleske Premierlige.

Sunderland je nastavio sa sjajnim rezultatima u posljednje vrijeme, a pobjeda na Old Traffordu vjerovatno je bila ključna za njegov ostanak u Premierligi. Sebastian Larsson zabio je jedini pogodak na susretu u 30. minuti utakmice, nakon kojeg se Giggsovi nogometaši nisu uspjeli oporaviti.

"Osjećam ravnodušnost. Igrači su tako odigrali cijeli susret i uistinu ne znam zašto. Čestitam Sunderlandu. Igraju u odličnoj formi i bili su bolji. Nedostajalo nam je kvalitete u završnici akcija", rekao je Giggs pa nastavio:

"Cijelu sezonu imamo problema pred svojim navijačima. Što se mog posla tiče nemam ništa novo za reći. Imam zadatak vođenja još dvije utakmice i jedino o tome razmišljam. Kvaliteta je i dalje u svlačionici, ali danas na teren nije izašla", zaključio je Velšanin.

Na kraju 37. kola tugovali su menadžeri Fulhama, Felix Magath, i Cardiff Cityja, Ole Gunnar Solskjaer, čije su ekipe ispale u niži rang takmičenja.

"Nikada u životu nisam ispao u niži rang takmičenja. Osjećam se jako tužno. Ispričavam se svima jer nisam uspio u ostvarenju cilja zbog kojeg sam doveden. Pokušao sam, dao sam sve od sebe", rekao je Magath.

"Ostajem menadžer Cardiff Cityja. Nemam namjeru žaliti nad svojom sudbinom. Odigrat ćemo ponosno do kraja još jednu utakmicu, a onda ćemo započeti planirati iduću sezonu. Igrali smo dobro danas, ali nismo iskoristili svoje prilike", rekao je Norvežanin nakon 3-0 poraza kod Newcastlea.