Ferguson ne pušta veterana
0

Giggs još godinu dana u Manchester Unitedu

Sarajevo-x.com
Velški fudbaler Ryan Giggs produžio je svoj ugovor s klubom Manchester Unitedom do juna 2010. godine, pišu u četvrtak sportski portali.

Ryan Giggs, veteran Manchester Uniteda, ostaje u redovima ovog kluba do sredine slijedeće godine.

Najtrofejniji igrač Premier lige s Manchester Unitedom je osvojio10 naslova prvaka Premier lige, dva evropska naslova, četiri osvojena FA kupa i dosad je odigrao skoro 800 utakmica za ovaj klub.

35-godišnji veteran nosiće tako dres "crvenih đavola" skoro do 37. rođendana, 19 godina nakon što je debitovao, protiv Evertona u staroj Prvoj diviziji, 1991. godine.

"Osjećam se dobro, spreman sam i uživam u nogometu više nego ikad", izjavio je Giggs za zvanični sajt Uniteda.

"Imamo uzbudljiv i mlad tim i atmosfera u svlačionici je odlična. Želim da budem dio njega i ostvarim još više uspjeha."

Velšanin je u nedeljnom susretu s West Hamom postigao jedini zgoditak i donio pobjedu Manchesteru što je Alexa Fergusona podsjetilo na sjajnu igru ovog veterana.

'Ryan je pravi profesionalni fudbaler. Njegov životni stil, njegova želja za pobjedom i njegov vječno mlad duh je ono što može inspirirati svakog klinca da se počne baviti fudbalom', oduševljeno je izjavio Ferguson.

Sir Alex Ferguson je dodao da još nije vrijeme da klub izgubi takvog igrača, jer bi mnogi dosad posustali, što nije slučaj i sa Ryanom Giggsom.

Ryan Giggs (35) je igrao i za velšku reprezentaciju u periodu od 1991. do 2007. godine.