Nogomet
0

Giggs izostavio Ronalda iz idealnih 11

Totalsport
Velški lijevokrilni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs (35) proveo je cijelu karijeru u klubu s Old Trafforda i istinska je klupska ikona. Vlasnik je brojnih rekorda, među kojima je i onaj po najvećem broju osvojenih naslova u Premiershipu (11).

Tokom Giggsove ere u Unitedu kroz klub su prošle brojne svjetske zvijezde poput Erica Cantone, Roya Keanea, Davida Beckhama i Ruuda van Nistelrooyja, a trenutno s njim u momčadi igra i najbolji nogometaš današnjice u izboru FIFA-e i France Footballa Cristiano Ronaldo.

Ipak, u izboru idealne Unitedove momčadi, u konkurenciji igrača s kojima je imao priliku igrati, Giggs je izostavio Portugalca.

Dok je desetoricu nogometaša izabrao bez dvoumljenja, oko golmana se Giggs nije mogao odlučiti, pa je tako izabrao i Edwina van der Sara i Petera Schmeichela.

  • Peter je jedan od najboljih igrača s kojima sam imao prilike igrati. Bio je igrač pobjednik i sjajan golman koji je uvijek mogao donijeti prevagu na našu stranu. Sada igram s Edwinom. I on je sjajan golman i zaista se ne mogu odlučiti koga bih radije imao na golu - rekao je Giggs za Daily Mail.

Idealna momčad Manchester Uniteda u izboru Ryana Giggsa:

Schmeichel / Van der Sar – Neville G.-Stam-Ferdinand-Irwin – Beckham-Scholes-Keane-Giggs – Cantona-Rooney