Krio bolest
22

Gianluca Vialli otkrio da se izliječio od tumora

Klix.ba
Gianluca Vialli (Foto: EPA-EFE)
Gianluca Vialli (Foto: EPA-EFE)
Legendarni italijanski nogometaš Gianluca Vialli je u današnjem izdanju Corriere della Serre otkrio kako se proteklih godinu dana borio sa tumorom, ali i da se uspješno izliječio.

"Kada su mi dijagnosticirali tumor pomirio sam se da je to nova faza mog života i prihvatio sam hrabro borbu sa bolešću. Samo je moja porodica znala za to, a trebalo mi je mnogo hrabrosti d aim kažem. Hodao sam napolju sa džemperom ispod majice kako ljudi ne bi primijetili gubitak kilograma. Srećom, sada sam dobro i ponovo sam u veoma dobroj fizičkom stanju",otkrio je 54-godišnji Vialli.

"Naravno, još uvijek nisam sto posto siguran da se tumor neće vratiti, ali nadam se da će moja priča inspirisati ljude da nikada ne odustaju i da se bore u ovakvim trenucima u životu", dodao je.

Vialli je za reprezentaciju Italije nastupio 59 puta postigavši 16 pogodaka, a u karijeri je sa velikim uspjehom igrao za Sampdoriju, Juventus i Chelsea u kojem je kasnije uspjehe napravio i kao trener. Posljednji trenerski angažman imao je u Watfordu 2002. godine.