Nogomet
0

Gianfranco Zola u stručnom štabu Engleske

FENA
Gianfranco Zola
Gianfranco Zola
Bivši nogometaš londonskog Chelsea i reprezentativac Italije Gianfranco Zola najvjerovatnije će biti pomoćnik novom selektoru Engleske Fabiju Capellu.

U stručnom štabu Engleske, dugogodišnja zvezda londonskih ''plavaca'' trebalo bi da bude asistent zadužen za uspostavljanje komunikacije između Capella i igrača, s obzirom na slabo znanje engleskog jezika novog selektora.

Uz Zolu, Capellovi saradnici u stručnom štabu biće Italijan Italo Galbata, sa kojim je Capello sarađivao u Milanu i Real Madridu, kao i bivpi sportski direktor kraljevskog kluba i Rome Franco Baldini.

Nakon potpisivanja ugovora do 2010. godine, trofejni italijanski trener već je uzburkao englesku javnost "napadom" na Davida Bechama i Michaela Owena, za koje tvrdi da ''imaju mentalnu blokadu''.

''Ne mogu da shvatim da na jednom nivou igraju za klub, a na sasvim drugom u dresu reprezentacije'', poručio je Capello pred kojim je težak zadatak vraćanja ugleda državnom timu Engleske nakon neuspjeha u kvalifikacijama za EURO 2008 u Austriji i Švicarskoj.