Prošao najteži period
0

Gerrard: Strahovao sam da mi je karijera gotova

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapiten Liverpoola Steven Gerrard priznao je u razgovoru za zvanični klupski magazin kako se nakon povrede i operacije prepone uplašio da više nikada neće zaigrati profesionalni nogomet.

Gerrard se operaciji podvrgnuo u aprilu, no, daljnje komplikacije su odgodile njegov povratak na teren sve do kraja septembra. Prvi nastup u početnoj postavi imao je tek prošlog vikenda u derbiju protiv Manchester Uniteda, kada je iz slobodnog udarca postigao vodeći pogodak za ''Redse'', ali je utakmica završila rezultatom 1-1.

"Prirodno je da vas muče sumnje i o mogućem kraju karijere, kada se nađete u situaciji kroz koju sam ja prošao. Svakakve misli vam prolaze kroz glavu. Znao sam odmah da je povreda teška. U pitanju je bila povreda na kakvu nisam navikao. Raspoloženje mi je bilo na dnu, na najnižoj tački otkad igram nogomet", priznao je Gerrard.

Objasnio je i koliko se mučio prije odlaska na operaciju.

"Osjećao sam bolove i morao sam primati injekcije da bih mogao igrati. Znao sam da to nije u redu, jer sam želio svoje tijelo dovesti u red. To nisam bio pravi ja, nogometaš kakav sam želio biti. Propuštao sam treninge preko sedmice, odradio bih tek trening dan prije utakmice, kako bih mogao odigrati. Nije to tako moglo dugo funkcionirati".

Gerrard kaže da je nakon operacije trebalo proći neko vrijeme, kako bi opet postao pozitivan.

"Nakon operacije sam psihički jako pao. Tek nakon nekoliko sedmica, kada sam se riješio štaka, opet me zahvatilo pozitivno raspoloženje. Nema nikakve sumnje, zadnjih šest mjeseci je najteži period moje karijere", zaključio je 31-godišnji kapiten Liverpoola, koji je za prvu ekipu ''Crvenih'' debitirao krajem 1998. godine.