Nogomet
9

Gerrard pred produženjem ugovora u Liverpoolu

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers najavio je da će predstojeće ljeto ponuditi novi ugovor klupskoj legendi Stevenu Gerrardu.

Kapitenu Redsa aktuelni ugovor traje do ljeta sljedeće godine, ali Rodgers ga već sada želi dodatno vezati za Anfield. Očekuje se da će nogometaš koji će ovaj mjesec napuniti 34 godine produžiti saradnju do 2016.

"Steven će biti jedan od igrača s kojima ćemo pokušati produljiti ugovor ovo ljeto. Godinu dana prije isteka sadašnjeg ugovora, moramo se pozabaviti tim pitanjem. Uvjeren sam da će Steven igrati i nakon 2015. Ima samo 34 godine i mislim da će i u budućnosti biti jedan od naših ključnih igrača", rekao je Rodgers za Liverpool Echo.

Gerrard je cijelu karijeru proveo u Liverpoolu s kojim je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA-e i dva FA Cupa, ali nikad Premierligu. Prilika za to mu se pruža ove sezone budući da su Redsi vodeći dva kola prije kraja. Istina, Manchester City ima utakmicu zaostatka i tri boda manje, ali i bolju gol-razliku od Liverpoola, tako da je sudbina sada u njegovim rukama.