Nogomet
0

Gerrard povrijeđen, u Liverpoolu bijesni

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: Reuters)
Steven Gerrard (Foto: Reuters)
Veznjak Liverpoola Steven Gerrard povrijedio je zadnju ložu u prijateljskoj utakmici između engleske i francuske nogometne reprezentacije igranoj na Wembleyju u srijedu. Francuzi su slavili 2-1.

Težina povrede Gerrarda, koji je odšepao iz igre u 85. minuti, za sada nema potvrdu u obliku vremenskog izostanka, međutim, itekako je naljutila Liverpoolove članove koji su krenuli u otvoren sukob s Engleskim nogometnim savezom (FA).

U subotu će Liverpool igrati protiv West Hama, a sa ili bez svog kapitena koji je povredu zadobio u duelu s Yoannom Gourcuffom, za sada je nepoznato. Međutim, poznato je što o svemu misli Darren Burgess, Liverpoolov kondicijski trener koji je putem Twittera odaslao poruku:

"Nevjerovatno je ono što su u vezi Stevena napravili svi povezani s Engleskom i Engleskim nogometnim savezom. Kompletno su ignorisali dogovoreno. Amaterski i sramotan potez čije ćemo posljedice mi snositi."

Ono što je Burgess napisao odnosi se na dogovor između kluba i selektora Fabija Capella prema kojem Gerrard nije trebao igrati više od sat vremena.

"Zbog povrede Garetha Berryja zapali smo u probleme i to je bio razlog zbog kojega sam ga na duže vrijeme zadržao u igri. Trebao mi je neko iskusan na terenu jer smo igrali s mladom ekipom. Ukoliko je moguće ispoštivati dogovoreno, onda smo na to spremni. I znam da su u Liverpoolu ogorčeni, ali ogorčen sam i ja", kazao je Capello.

Oglasio se putem Twittera i fizioterapeut "redsa" Chris Morgan. Ni njemu se nije dopalo viđeno:

"Stevie se povrijedio... Još jedan dokaz, ako je on bio potreban, zbog čega mrzim susrete reprezentacija."