Nogomet
13

Gerrard planira povratak u Liverpool: Siguran sam da ću se jednom vratiti svome domu

Anadolija
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Bivši kapiten Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard izjavio je kako se nada povratku u Liverpool "prije ili kasnije", iako dodaje da je trenutno sretan u američkom klubu LA Galaxyju.

Gerrard koji je u svojoj 17 godina dugoj karijeri za Redse upisao više od 700 nastupa, trenutno je jedan od ključnih igrača tima iz MLS lige, kojem se pridružio prošlog ljeta.Iako tvrdi da je sretan u LA Galaxyju, Gerrard ipak ističe da planira povratak u Liverpool, jer mu, kako je kazao, nedostaju porodica, prijatelji, utakmice na Anfieldu, a ponekad čak i hladno vrijeme u Velikoj Britaniji.

"Nekad ću se vratiti kući. Ne želim početi nikakve nepotrebne glasine. Stvarno sam sretan ovdje u ovom trenutku, ali sam siguran da ću nekad u budućnosti predstavljati Fudbalski klub Liverpool", kazao je 35-godišnji veznjak.

Kazao je da će Liverpool, u kojem je proveo cijeli svoj život, zauvijek ostati njegov dom i da će se prije ili kasnije vratiti tamo gdje se "osjeća ugodno sa svojim ljudima".

Gerrard je dodao da uživa u svojoj avanturi u SAD-u i priznao da je sretan, jer njegova pojava ne privlači previše pažnje."Svakako da je ovaj grad fantastičan za mene i moju porodicu. Odgovara mi klima i ima dosta zanimljivih stvari. Također sam prilično nezapažen, a to je dodatni bonus. Zadovoljan sam za sada, ali eventualno ćemo se uskoro ponovo preseliti u Liverpool", rekao je slavni fudbaler.