Uoči prijelaznog roka
0

Gerrard otkriva: Ekipa neće dovoditi igrače ako nisu vakcinisani

D. P.
Gerrard s Kloppom nakon duela Ville i Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Gerrard s Kloppom nakon duela Ville i Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Aston Ville Steven Gerrard otkrio je kako će njegov tim od januarskog prijelaznog roka s potencijalnim pojačanjima razgovarati i o vakcinaciji.

Premier liga bilježi rekordan broj zaraženih nogometaša u jednoj sedmici. Sinoć su potvrđena 42 nova slučaja zaraze koronavirusom i to je stvorilo velike probleme klubovima koji se susreću s otkazivanjem utakmica.

Jedan od timova koji je pogođen zarazom je Aston Villa čiji menadžer Steven Gerrard je otkrio da će se od januara razgovarati s potencijalnim pojačanjima i o vakcinaciji.

"Mi smo vrlo temeljiti u procesu zapošljavanja i sve gledamo tako, pa će doći i do toga da razgovaramo s potencijalnim pojačanjima o tome da li su vakcinisani. Ta tema bi sigurno došla u pozadini našeg razgovora", rekao je Gerrard uoči okršaja protiv Norwicha.

Legenda Liverpoola, kojoj dobro ide na startu novog posla u Aston Villi, ističe da stvari s koronavirusom idu u negativnom pravcu.

"Mislim da su trenutno klubovi u tajnim pregovorima s Premier ligom. Stvari se mogu promijeniti i na način da se počne vršiti češće testiranje zbog sve zaraznijih sojeva. Svi moraju biti spremni na nova pravila jer korona situacija izgleda sve gore, umjesto da ide u pozitivnom pravcu", dodaje legendarni Englez.