Prijateljski meč
84

Gerrard odlučio meč veterana Liverpoola i Milana: Igrali Kaka, Owen, Pirlo, Fowler...

Piše: N. K.
Foto: Twitter/Liverpool FC
Foto: Twitter/Liverpool FC
Veterani Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u prijateljskoj utakmici bivše igrače Milana rezultatom 3:2.

Strijelci za Crvene bili su Robbie Fowler, Djibril Cisse i Steven Gerrard u posljednjem minutu, dok su golove za Rossonere postigli Andrea Pirlo i Giuseppi Pancaro.

Susret je trajao 80 minuta, igrao se u humanitarne svrhe, a zanimljivo da je u obje ekipe bilo dosta igrača iz čuvenog finala Lige prvaka odigranog u Istanbulu 2005. godine između ove dvije ekipe.

Podsjetimo, Milan je tada od početka bio favorit utakmice i poveo već u prvoj minuti susreta pogotkom kapitena Paola Maldinija. Hernan Crespo je postigao još dva pogotka do kraja poluvremena i bilo je 3:0. U drugom poluvremenu, Gerrard, Vladimír Šmicer i Xabi Alonso su postigli tri pogotka u šest minuta i vratili Liverpool u igru, bilo je 3:3. Rezultat je ostao isti i u produžecima pa se moralo odlučivati na jedanaesterce. Rezultat penala je bio 3:2 za Liverpool, kada je šut Andrija Ševčenka obranio Liverpoolov golman Jerzy Dudek.

Za Milan su danas igrali: Abbiati, Dida, Fiori, Storari; Cafu, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Pancaro, Šimić; Ambrosini, Carbone, Gattuso, Pirlo, Rui Costa, Serginho; Borriello, Inzaghi, Kaka.

U dresu Liverpoola igrali su Dudek, Westerveld; Agger, Carragher, Hyypia, Johnson, Kennedy, Kvarme, McAteer, Traore; Berger, Diao, Garcia, Gerrard, McManaman, Šmicer; Aldridge, Cisse, Fowler, Kuyt, Owen, Rush