Trenira tinejdžere
16

Gerrard: Nisam ni sanjao da je trenerski posao ovako obiman i težak

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard otkrio je u razgovoru za Guardian kako se snalazi u funkciji trenera te je priznao da kao nogometaš nije ni sanjao s kakvim se sve problemima treneri susreću.

On je trenutno trener ekipe Liverpoola do 18 godina, a taj savjet dao mu je sadašnji trener Redsa Jurgen Klopp koji smatra da Gerrard treba učiti o ovom poslu daleko od kamera i novinara.

"Razgovarao sam s Kloppom, on mi mnogo pomaže, ali ne provodim previše vremena gledajući šta on radi. Svjestan sam da moram napraviti greške kako bih bolje naučio, a moram i razvijati svoju nogometnu filozofiju i svoj način ophođenja prema igračima. Smatram da trebam osjetiti razočarenja i nevolje koje ovaj posao može donijeti. Posljednjih šest mjeseci sam ostario dvije godine", kazao je Gerrard.

Legenda kluba s Anfielda smatra da se kao nogometaš mogao "isključiti" nakon utakmice, ali da to sada nije slučaj.

"Kao igrač sam mogao da se isključim nakon utakmice, ali sada to već nije slučaj. Razmišljam o tome šta je pošlo po zlu, kako da spriječim da se to opet ne desi, kojeg igrača trebam pohvaliti, kojeg kritikovati...", kazao je Gerrard koji je na kraju dodao da nije mogao ni zamisliti koliko stvari obuhvata trenerski posao.