Nogomet
0

Gerrard: Nedostajao nam je Suarez, jedva čekamo da se vrati

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Kapten nogometaša Liverpoola Steven Gerrard podvukao je kako se u svlačionici svi raduju povratku u ekipu urugvajskog napadača Luisa Suareza, koji je odradio svoju suspenziju od osam utakmica.

Istu je Suarez dobio zbog rasnog vrijeđanja odbrambenog igrača Manchester Uniteda Patricea Evre. Urugvajac je cijelo vrijeme negirao svoju krivicu, ali je svejedno morao propustiti dobar dio sezone. Konkurirat će već za sljedeću prvenstvenu utakmicu, u ponedjeljak protiv Tottenhama.

Gerrarda raduje povratak Suareza, tim više jer su pred timom mnoga iskušenja. Uz ona prvenstvena i lov na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, Liverpool je izborio finale Carlling Cupa protiv Cardiffa i 5. kolo FA Cupa protiv Brightona.

"Luis nam može pomoći u ostvarenju naših ciljeva. Želimo osvojiti četvrto mjesto u prvenstvu i izboriti i drugi finale u kup takmičenjima. Ne samo da nam može pomoći, siguran sam da i hoće, jer je izvrstan nogometaš. Pokazao je u zadnjih 12 mjeseci da je jedan od najboljih igrača svijeta, normalno da nam trebaju takvi poput njega u sastavu. Nedostajao nam je jako na terenu i svi se u svlačionci radujemo njegovom povratku", rekao je Gerrard.