"Najgora stvar ikad"
14

Gerrard na urnebesan način propričao arapski, ipak nije odbio saudijske milione

D. P.
Gerrardu nije problem ni jezik progovoriti (Foto: Screenshot)
Gerrardu nije problem ni jezik progovoriti (Foto: Screenshot)
Legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard zaputio se u Saudijsku Arabiju gdje je postao trener Al Ettifaqa i odmah je "propričao" arapski jezik.

Gerrard je prije samo dvije sedmice izjavio da nikada u životu ne bi vodio neki saudijski klub. Dvije sedmice kasnije, Gerrard je imenovan i predstavljen kao novi trener tamošnjeg prvoligaša Al Ettifaqa.

Osim što je porekao svoje riječi, slavni engleski veznjak je došao u centar pažnje zbog predstavljanja. Navijačima u Saudijskoj Arabiji predstavio se pozdravom na arapskom jeziku.

Ako ste ikada pomislili da Gerrarda ne možete čuti da priča arapski jezik, prevarili ste se. U videu kojeg je objavio njegov novi klub Gerrard navijače pozdravlja riječima "merhaba", a zatim se i predstavlja, također na arapskom jeziku.

Najblaže rečeno, 43-godišnji stručnjak našao se na meti ismijavanja fanova na društvenim mrežama.

"Vjerovatno najgora stvar koju sam ikada vidio", "Način na koji kaže Ettifaq me rasplakala", "Kakav je ovo izgovor", neki su od komentara.

Inače, za Gerrardom bi brojne zvijezde mogle doći u Al Ettifaq, a spominju se Thiago Alcantara, Jordan Henderson i Pierre-Emerick Aubameyang.