Problematični veznjak
0

Gerrard na sudu radi izazivanja tučnjave

Totalsport
Foto: Metro.co.uk
Foto: Metro.co.uk
Veznjak engleske fudbalske reprezentacije Steven Gerrard (29) pojavio se u ponedjeljak poslijepodne na Kraljevskom sudu u Liverpoolu radi incidenta u kojem je učestvovao prošle godine.

Uz šestoricu prijatelja kapiten Liverpoola je optužen da je sudjelovao u incidentu u jednom noćnom klubu u Southportu 29. decembra prošle godine u kojem je povrijeđen tamošnji biznismen Marcus McGee.

Liverpoolov fudbaler slavio je visoku premierligašku pobjedu protiv Newcastlea (5-1) kada je došlo do incidenta, a on sam se izjasnio da se ne osjeća krivim za izazivanje tučnjave.

Prvobitno je tužilaštvo imalo namjeru protiv Gerrarda podići optužnicu za fizički napad, ali je potom takva opcija odbačena na saslušanju u martu.

Međutim, radi brojnih proceduralnih poteškoća početak suđenja je na kraju odgođen za utorak ujutro (10.30h).

Gerrard će radi pojavljivanja na sudu propustiti Liverpoolovu pripremnu mini-turneju po Aziji u kojoj će “Redsi” odigrati utakmice protiv reprezentacija Tajlanda u srijedu kao i protiv Singapura četiri dana kasnije. Sudski bi proces trebao trajati između dvije i tri sedmice i engleski će fudbaler u tom periodu trenirati po posebnom programu.