Sve je pošlo po zlu
29

Gerrard dobio otkaz, od svojih navijača dočekao je da ismijavaju najbolniju tačku karijere

D. P.
Gerrard je upisao samo dvije pobjede ove sezone (Foto: Screenshot)
Gerrard je upisao samo dvije pobjede ove sezone (Foto: Screenshot)
Legendarni nogometaš i mladi stručnjak Steven Gerrard dobio je otkaz na klupi Aston Ville, a presudan je bio poraz od sinoć kojeg su Lavovi doživjeli na gostovanju Fulhamu (3:0).

Gerrard se suočava s velikim pritiskom na klupi slavnog tima iz Birminghama već dugo, a "kap koja je prelila čašu" poraz je koji se dogodio sinoć. Odmah je legenda Liverpoola dobila otkaz.

"Želimo se zahvaliti Stevenu na predanosti i radu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", saopćeno je iz Aston Ville ukratko.

Aston Villa je upisala samo dvije pobjede ove sezone i nalazi se tek jedno mjesto iznad zone ispadanja. Iako ima prilično jak sastav, Villa je pod Gerrardom upisala samo 13 pobjeda u 40 utakmica, koliko je bio na klupi.
Stoga, ne čudi što su mu navijači prizivali otkaz tokom svih 90 minuta, a s tribine gdje su bile pristalice Ville čule su se i pjesme u kojima se ismijava.

"Steven Gerrard, odlazi iz našeg kluba", "Želimo Gerrarda van kluba", "Dobit ćeš otkaz ujutro", a bilo je trenutaka kada su ismijavali i njegov najteži trenutak karijere, pad nakon što se okliznuo u dresu Liverpoola što je značilo da Redsi ostaju bez titule.