Uništio mu kuću
19

Gerard Pique ispričao kako je osjetio bijes Alexa Fergusona zbog zeca

F. Z.
Pique iz vremena dok je igrao za United (Foto: EPA-EFE)
Pique iz vremena dok je igrao za United (Foto: EPA-EFE)
Nogometni klub Barcelona u saradnji s generalnim sponzorom objavio je dokumentarnu seriju koja ima za cilj da nogometaše ovog kluba više približi navijačima i javnosti.

Nogometaši su tako ispričali pojedine zanimljivosti iz privatnog života, a jednu od njih podijelio je Gerard Pique. Španac je 2004. godine došao u Manchester United, a u prvom timu ekipe s Old Trafforda ostao je četiri godine, a potom se 2008. godine vratio u Barcelonu.

Pique se prisjetio kako je Ferguson bio bijesan na njega zbog zeca.

"Iznajmio sam kuću od Alexa Fergusona. Kupio sam zeca i on je uništio kuću. Izgrizao je sve, stolice, namještaj, sve... Kada sam napustio kuću nazvao me i bio je bijesan", rekao je Pique.

Ispričao je i kako su nogometaši Manchester Uniteda tri dana prije Božića organizovali zabavu samo za igrače, na kojoj su sebi uzeli malo više oduška, a posjetili su i kasino.

"Narednog dana Alex nas je čekao u svlačionici. Bio je bijesan. U svlačionici je bila aluminijska stolica i on je udario, ali cjevanicom. Vidjeli smo ga kako je počeo šepati, stolica mu je uništila nogu. Bilo je spektakularno i tada smo prestali sa zabavama za Božić", rekao je Pique.