Svjetsko prvenstvo
206

Genijalni Messi prekinuo patnju Argentine i približio je osmini finala

H. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Argentine pobijedila je Meksiko rezultatom 2:0 u okviru 2. kola grupe C Svjetskog prvenstva i u posljednjem kolu protiv Poljske odlučivat će o prolazu dalje.
Junak bezidejnih Gaučosa bio je Lionel Messi koji je načeo Meksikance i asistirao za drugi gol, a uprkos blijedoj partiji, Argentinici imaju realne šanse da se domognu plasmana u osminu finala.

Meksiku je pak, potrebno malo čudo da se plasirala dalje.

Što se tiče same utakmice, bila je to rovovska bitka, s puno prekršaja i prekida u kojoj nismo vidjeli mnogo šansi i lijepih poteza. Ipak, trenutak inspiracije Lionela Messija okrenuo je utakmicu na stranu Argentine.

U 64. minuti Čarobnjak iz Rosarija je primio loptu na nekih 20-ak metara i veoma preciznim šutem matirao je Ochou za vodstvo 1:0.

Pobjedu je, na asistenciju Messija, fenomenalnim golom potvrdio Fernandez u 87. minuti, za možda i krucijalna tri boda Gaučosa kada je u pitanju borba za osminu finala.

Argentina ima tri boda i eventualnim trijumfom u posljednjem susretu grupe protiv Poljske sigurno bi prošla dalje, dok naravno postoje još neke kombinacije koje ih vode u osminu finala.

S druge strane, Meksikancima treba ubjedljiva pobjeda protiv Saudijske Arabije i nada da će Argentina savladati Poljsku.

Podsjetimo, ako ekipe imaju isti broj bodova na kraju, o plasmanu odlučuje gol-razlika.

Rezultat i strijelci:

Argentina - Meksiko 2:0 (Messi 64', Fernandez 87')

Tabela:

Standings provided by Sofascore