Nogomet
5

Gdje će sljedeće sezone igrati Ibrahimović i Higuain, koga će voditi Mourinho i Benitez?

Klix.ba
Kako se bliži početak ljetnog prelaznog roka, tako je sve više spekulacija o mogućim transferima igrača, a bit će poznata i budućnost pojedinih nogometnih trenera.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho se dugo povezuje s Manchester Unitedom, a Daily Mail piše da pregovara s PSG-om. S druge strane, sada već bivša zvijezda pariskog kluba Zlatan Ibrahimović, dobio je ponudu Crvenih vragova u vidu jednogodišnjeg ugovora s opcijom produženja na još jednu sezonu, objavili su francuski mediji.

Daily Record javlja da Arsenal pokušava dovesti lijevog beka Celtica Kierana Tierneya za 13 miliona eura.

Španski trener Rafael Benitez je veoma blizu odluke o ostanku u Newcasleu uprkos ispadanju u Championship. Mnogi su očekivali da će Rafa otići sa St. James's Parka, ali su ga vlasnik Mike Ashley i direktor Lee Charnley su ga navodno uvjerili da ostane, javio je BBC Radio.

Skauti Manchester Uniteda su gledali utakmucu Sportinga i Brage te su pratili Williams Carvalha (24) i Joaoa Marija (23), piše Daily Mirror.

Prema pisanju The Suna, Crveni vragovi su izgubili bitku za Portugalca i nogometaša Valencije Andrea Gomesa, sjajnog 22-godišnjeg veznjaka, koji je na putu u ka Juventusu.

Argentinski reprezentativac i napadač Napolija Gonzalo Higuain (28) povezuje se s Arsenalom, Manchester Unitedom i Chelseajem. On želi da Napolitanci smanje odštetu sa 92.2 na 60,2 miliona eura, navodi Gazzetta dello Sport.

Želja menadžera Liverpoola Jurgena Kloppa je da dovede 22-godišnjeg golmana Mainza Lorisa Kariusa, koji bi bio konkurencija Simonu Mignoletu.

Legendarni kapiten Chelseaja, 35-godišnji John Terry, mogao bi produžiti ugovor s Plavcima nakon što je otkazao planove iznajmljivanja Stamford Bridgea za oproštajnu zabavu, navodi Daily Mail.

Kapiten Evertona Phil Jagielka je za Guardian izjavio da bi klub tokom ljeta moglo napustiti čak 10 igrača.

Napadač Pescare Gianluca Lapadula (26) je izjavio da je spreman formirati ubojit tandem sa Jamiejem Vardyjem u napadu Leicestera te da bi volio raditi s menadžerom Claudijem Ranierijem. On je "meta" Lisica za naredni prelazni rok.