Kvalifikacije za EP
54

Gazibegović lijepim pogotkom donio pobjedu juniorima BiH nad Gruzijom

Piše: K. H.
Foto: NSBiH
(Foto: NSBiH)
Juniorska reprezentacija BiH savladala je selekciju Gruzije rezultatom 1:0 u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj 2018. godine.

Prvu priliku na meču imala je naša reprezentacija u petoj minuti, ali je Hadžićev udarac završio pored gola, da bi u 16. minuti naša selekcija ostala s igračem manje s obzirom na to da je Šabanadžović dobio drugi žuti karton.

Uslijedo je nešto mirniji period igre, a onda je u 30. minuti Danilović šutirao, no Gugeshashvili brani njegov udarac. Gruzijci su zaprijetili odmah na drugoj strani, ali iz dobre pozicije Malija je izblokirao jedan defanzivac naše selekcije.

Baš kao i u prvom poluvremenu, napadač Sarajeva Nedim Hadžić imao je priliku na početku drugog poluvremena kada Gugeshashvili brani njegov udarac, a u sljedećem napadu Čeliković je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

U 67. minuti gostujući fudbaler Kutsia dobio je direktan crveni karton zbog starta nad Danilovićem pa su posljednjih 20-ak minuta obje selekcije igrale s deset igrača na terenu.

Hadžić je novu priliku imao u 80. minuti, a onda je Gazibegović u 87. minuti prelijepim udarcem pogodio za vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu juniorske reprezentacije.

U drugom meču naše grupe reprezentacija Francuske savladala je Andoru rezultatom 7:0.