NS BiH potvrdio
19

Gazibegović i Nalić sutra stižu u Kazahstan, ostala četvorica dolaze tek u Ukrajinu

K. H.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Nakon problema s izdavanjem viza za igrače bh. reprezentacije te reagovanju predsjednika Vice Zeljkovića i kontaktima sa UEFA-om, reprezentativci Adi Nalić i Jusuf Gazibegović su naknadno dobili vize i nalaze se na letu iz Zagreba prema Moskvi.

Iz Nogometnog saveza BiH su potvrdili da pomenuti dvojac u petak u ranim jutarnjim satima dolazi u Kazahstan.

"Njihov dolazak u glavni grad Kazahstana Nur Sultan očekuje se sutra ujutro, tako da bi, bez obzira na umor i dugo putovanje, trebali biti na službenom treningu", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Trenutno nema zvanične potvrde o statusu zahtjeva za izdavanje viza za preostalu četvoricu igrača, tako da će Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić i Dario Đumić doći direktno u Ukrajinu.

Desetkovana ekspedicija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć kasno stigla je u Kazahstan nakon višesatnog leta iz Sarajeva.

Podsjetimo, pored pomenutih igrača na koje selektor Petev zbog vize neće moći računati u meču protiv Kazahstana, u predstojećim mečevima neće moći računati ni na usluge Marija Vrančića, Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Siniše Saničanina, Matea Sušića i Stjepana Lončara.

Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ovog mjeseca odigrati dvije utakmice i to obje na gostujućem terenu. Prvo će 9. oktobra biti gosti Kazahstanu, a tri dana kasnije Ukrajini.