Impresivne scene
18

Gazibegović i ekipa "zapeli" u središtu velikog spektakla, odužili su se plasmanom u finale

D. P.
Nogometaši Sturma snimali su spektakl kojeg su im priredili navijači (Foto: Sturm Graz)
Nogometaši Sturma snimali su spektakl kojeg su im priredili navijači (Foto: Sturm Graz)
Nogometaši Sturma iz Graza plasirali su se u veliko finale Kupa Austrije nakon pobjede nad LASK-om iz Linza rezultatom 1:0, a navijači ovog kluba priredili su pravi spektakl za sve svoje nogometaše.

Među junacima pobjede bio je i sjajni mladi bek reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović, koji je ponovo igrao na lijevom beku, iako mu je desna strana prirodna. Gazibegović je odigrao svih 90 minuta i bio veoma zapažen u defanzivnim rolama svog tima.

Jedini gol na utakmici postigao je Tomi Horvat. Slovenac (24) pogodio je u 68. minuti za pobjedu u veličanstvenom ambijentu pred 15.600 gledalaca.

Osim na tribinama, navijači Sturma priredili su veliki spektakl tokom cijelog dana. Da će atmosfera biti fantastična, vidjelo se po dolasku na stadion.


Naime, autobus igrača Sturma morao je proći kroz hiljade navijača koji su se okupili na cesti kako bi pružili podršku svojim miljenicima u velikoj utakmici. Uz baklje, pjesme i parole poslali su podršku nogometašima Sturma koji su nešto kasnije izborili veliko finale.

Slavlje se nastavilo i nakon utakmice. Finale će Sturm igrati 30. aprila u Klagenfurtu protiv Rapida iz Beča.