Rumunija
0

Gazda kluba FC Steaua uhapsio tri osobe?

Totalsport
Gigija Becalija, gazdu rumunskog nogometnog giganta Steaue, privela je bukureštanska policija zbog sumnje da je u zarobljeništvu držao tri osobe.

Po prvim informacijama policija je navela da su tri osobe iz zarobljeništva zapravo kradljivci 100.000 eura vrijednog Mercedesa čiji je vlasnik bogati vlasnik Steaue.

Naime, u noći između 26. i 27. januara ove godine su dotične tri osobe uhapšene i, navodno, odvedene na Becalijevo imanje gdje su zadržane nekoliko sati. Ne zna se jesu li u tom intervalu bile fizički zlostavljane, ali policija navodi da je to bila Becalijeva osveta.

Danas (četvrtak) je policija napravila pretres osam zgrada koje se nalaze u Becalijevom vlasništvu, a zanimljivost iz Rumunije je ta da je sve uživo prenošeno na brojnim televizijskim programima, što je običaj kada su u pitanju javne osobe i slične situacije vezane uz njih.

Becali je sve opovrgnuo riječima da je u njegovom slučaju opet sve namješteno, kao i svi drugi postupci koji su pokrenuti protiv njega. Inače, Becali je jedan od najimućnijih Rumuna, a imovina u 2008. godini mu je procijenjena na 2,5 milijarde eura.