Serie A
17

Gattusov Milan imao pobjedu u Napolju, ali sjajni Napoli opet preokretom do trijumfa

Piše: K. H.
Ekipa Napolija napravila je još jedan veliki preokret i u drugom kolu talijanske Serije A savladali su Milan s 3:2, nakon što su početkom drugog poluvremena gubili sa 2:0.

Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, Milan je u 15. minuti stigao u vodstvo. Giacomo Bonaventura fantastično je iskoristio asistenciju Borinija i udarcem iz prve iz voleja sjajno je savladao nemoćnog Ospinu. Brzo nakon toga, domaći su pokušali doći do poravnanja, ali prvo Callejon, a nakon toga i Milik ne uspjevaju pogoditi mrežu Donnarumme.

Početak drugog poluvremena opet je pripao Milanu koji je postigao drugi pogodak. Suso je sačuvao jednu loptu, dodao je do Calabrije, a ovaj mladi defanzivac preciznim udarcem matira Ospinu i donosi veliku prednost svojoj ekipi.

No, Napoli je i u prvom kolu protiv Lazija gubio, pa je tek nakon toga preokrenuo i osvojio tri boda. Identično je bilo i večeras na San Paolou. Igrala se 53. minuta kada je Callejon dodao do Zielinskog, a ovaj pogađa za 2:1, da bi isti igrač u 67. minuti postigao svoj drugi pogodak i Napoliju donio veliko izjednačenje.

Vidno izgubljeni igrači Milana nisu znali odgovoriti na visok presing Napolija, a sve je kulminiralo trećim pogotkom Napolitanaca koji su postigli u 80. minuti kada Mertens koristi asistenciju Allana i pogađa za konačnih 3:2.