Poraz u finalu
12

Gattuso: Pravim greške i moram ih popraviti, klub će odlučiti o Donnarummi

Klix.ba
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Gennaro Gattuso bio je razočaran nakon poraza njegove ekipe od Juventusa u finalu Kupa Italije rezultatom 4:0, a nakon meča kazao je da se smatra još uvijek mladim i da mora naučiti iz svojih grešaka. Također, dodao je da ne zna kakva je sudbina golmana Donnarumme.

Nakon prvih 45 minuta finalnog meča nije bilo pogodaka i Milan je bio ravnopravan protivnik Juventusu, a nakon što je Benatia pogodio za vodstvo Stare dame, igra Rossonera se raspala i aktuelni prvak je bio faktički jedina ekipa na terenu.

"To je nogomet. Rezultat nije pravo mjerilo onoga što smo pokazali na terenu, ali platili smo za greške. U prvih 56 minuta nismo dopustili Juventusu nijednu šansu, osim Mandžukića. Moramo prihvatiti naše greške i konačan rezultat. Ja sam mlad trener, još uvijek učim. Pravim greške i moram otkriti kako da ih popravim kako bih napredovao u budućnosti. Ne trebamo gledati na rezultat 4:0, već kako se to desilo i kako da to spriječimo kasnije", rekao je Gattuso.

Nakon toga, trener Milana istakao je da ne zna kakva je sudbina golmana Gianluigija Donnarumme u dresu Rossonera i da će konačnu odluku donijeti klub.

"U ovom trenutku Donnarumma je golman Milana, a o ostalom će odlučiti klub. Ja sam samo trener i moja dužnost je da radim s igračima koji su mi na raspolaganju. Za sada nisam zabrinut. On je jedan od najvažnijih golmana na svijetu. Od kluba zavisi šta će se sljedeće desiti", kazao je Gattuso.

Podsjećamo, Milan je dogovorio transfer Pepea Reine na San Siro i samo je pitanje vremena kada će Donnarumma napustiti klub. Još uvijek nije poznata tačna cijena koju će nekadašnji prvak Evrope tražiti za ovog mladog golmana, a nakon grešaka koje je napravio u meču protiv Juventusa, ne treba sumnjati u to da mu je cijena drastično pala.