Susret u petak
22

Gattuso oprezan pred meč protiv Rome: Moramo obratiti posebnu pažnju na Džeku

Klix.ba
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Gennaro Gattuso kazao je da njegovi igrači moraju posebno obratiti pažnju na napadača Rome Edina Džeku pred meč 3. kola talijanske Serije A.

Milan i Roma odigrat će meč trećeg kola u petak na stadionu San Siro, a Gattuso je o rimskom timu imao samo riječi hvale. On je rekao da je to tim s više dobrih osobina, da su opasni na više načina i da se posebna pažnja mora obratiti na Edina Džeku.

"Pripremamo se za protivnika koji ima puno različitih osobina, imaju brze igrače, dobri su u prekidu jer su visoki, pa ćemo kod 'mrtvih lopti' morati biti oprezni. Posebno moramo obratiti pažnju na Edina Džeku", kazao je Gattuso

Milan je u drugom kolu poražen od Napolija nakon što su u Napulju imali prednost od 2:0, ali su u samom finišu primili tri pogotka i na kraju su poraženi. Što se tiče tog meča, Gattuso kaže da je pravi Milan bio prisutan samo 60 minuta.

"Protiv Napolija ste vidjeli pravi Milan, ali je igrao samo 60 minuta. Imali smo posjed, natjerali smo ih da razmišljaju o nama i pokazali smo da je vrlo teško igrati protiv nas. Više smo trčali, a kada smo počeli trčati bez glave, onda su nastali problemi", završio je Gattuso.

Roma je u prva dva kola skupila četiri boda, dok Milan nema nijedan jer je u prvom kolu odložen meč protiv Genoe.