Novi trener Milana
10

Gattuso: Možda nisam bio dobar s loptom, ali sam rođen spreman

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni igrač Milana Gennaro Gattuso zamijenit će Vincenza Montellu na klupi Rossonera, a u izjavi za talijanske medije istakao je spremnost za vođenje posrnulog giganta.

Na pitanje novinara da li je spreman za klupu Milana, popularni Rino spremno je odgovorio da nije bio dobar igrač s loptom, ali da svi znaju kakav je njegov fudbal i da je rođen spreman.

"Gennara Gattusa ne možete pitati da li je spreman za ovakve stvari. Možda nisam bio dobar s loptom, ali o mom fudbalu znate sve. Uz to, znate ko sam. Budite svjesni da sam rođen spreman, tako da neće biti problema što se toga tiče. Vjerujte mi da će moji igrači također pokazati spremnost", kazao je Gattuso.

Podsjećamo, Milan je nakon remija s Torinom na domaćem terenu (0:0) otpustio trenera Vincenza Montellu, a navijači su na klupi očekivali Carla Ancelottija čiji će se povratak sačekati bar još određeno vrijeme.

Gattuso je u svojoj trenerskoj karijeri trenirao Sion, Palermo, OFI Crete, Pisu i juniore Milana, a kao igrač najveći trag ostavio je u dresu Rossonera.