U lošoj formi
58

Gattuso izbacio Kalinića iz ekipe: Ne pozivam igrače koji se ne zalažu na treningu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Milana Genaro Gattuso odlučio je izbaciti hrvatskog napadača Nikolu Kalinića sa spiska igrača na koje će računati u meču protiv Chieva zbog nezalaganja na treninzima.

Kalinić je nakon dolaska iz Fiorentine igrao u prvoj postavi Rossonera, a nakon odlaska trenera Montelle i dolaska Gattusa, izgubio je mjesto u startnoj ekipi.

Mjesto u prvih 11 izborio je mladi Patrick Cutrone, a u posljednje vrijeme sve više prilike dobija i Portugalac Andre Silva koji bi na kraju sezone mogao napustiti Milano. Za njegove usluge interes su pokazali Arsenal i Wolverhampton.

Odluku o izbacivanju Kalinića iz ekipe Gattuso je objasnio riječima kako se svaki igrač treba maksimalno zalagati na treningu i da niko ne treba gledati trenutnu situaciju, već potencijal koji klub ima.

"Ako kod igrača ne vidim želju i zalaganje na treningu, onda ga neću pozvati ni na utakmicu. Trebamo igrače koji su uvijek 100 posto spremni, potrebna nam je fizička i psihička snaga. Milan treba da razmišlja o potencijalu, a ne o trenutnom stanju", rekao je Gattuso.

Još jednom podsjećamo, Milan će danas s početkom u 15:00 sati igrati susret protiv Chieva, a nakon 29 odigranih kola u talijanskoj Seriji A oni se nalaze na šestom mjestu sa 47 osvojenih bodova. U ovoj sezoni, Kalinić je odigrao 21 meč za Milan, a postigao je samo četiri pogotka.