Spašavaju sezonu
40

Gattuso: Finale Kupa Italije je za igrače i navijače Milana kao Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Gennaro Gattuso najavio je meč finala Kupa Italije koji će Rossoneri u srijedu igrati protiv Juventusa, a on je rekao da se ova utakmica za njegov tim može uporediti sa Svjetskim prvenstvom.

Milan ni ove godine nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, a utješna nagrada za Gattusa i njegove igrače bilo bi osvajanje Kupa Italije i plasman u Evropsku ligu gdje su ove godine izbačeni od Arsenala.

Bivši igrač, a sada trener Milana, smatra da i navijači i igrači žele osvojiti ovaj trofej i da je ovo bitna utakmica za tim sa San Sira.

"Ova utakmica po značaju za naš klub može da se uporedi sa Svjetskim prvenstvom. I navijači i ekipa žele ponovo podići trofej iznad svojih glava, a Milan će igrati protiv ekipe koja dominira u Italiji posljednjih sedam godina. Ipak, spremni smo za ovaj meč", rekao je Gatusso pa nastavio:

"Ako želimo da pobijedimo, moramo Juventusu ograničiti prostor i igrati muški, svoj nogomet. Protivnik u sastavu ima mnogo sjajnih igrača, ali nijedan tim ne može biti savršen. Čini mi se da će utakmica biti interesantna", završio je trener Rossonera.

Finale Kupa Italije igra se u srijedu na stadionu Olimpico u Rimu od 21 sat.