Želi bolje rezultate
18

Gattuso bijesan: Milan je dotakao dno, otkazao sam slobodne dane

Klix.ba
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Gennaro Gattuso (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Gennaro Gattuso "osuo" je paljbu po svojim igračima na konferenciji za medije održanoj uoči nedjeljnog gostovanja kod Bologne u okviru talijanske Serije A.

Milan je u prošlom kolu poražen od Beneventa na domaćen terenu kada ih je posljednjeplasirana ekipa savladala rezultatom 1:0. Temperamentni Gattuso je kritikovao svoj tim.

"Dotakli smo dno, sada moramo preuzeti odgovornost. Otkazao sam slobodne dane, nije uredu dati igračima slobodno u ovim okolnostima. Ne možete se ponašati kao idioti, a potom igrati. I ja sam trebao imati dva dana slobodno i planirao sam kratak odmor s porodicom u Španiji, ali sam pocijepao karte i ostao ovdje kako bih radio s mojim momcima. Neki su se s tim složili više od drugih, ali izgledam li kao da me je briga?", izjavio je Gattuso.

Nekadašnji nogometaš Milana se tu nije zaustavio.

"Mislite li da prenosim ovu odlučnost na igrače? Izgledam li kao da u trening centru češljam lutkama kosu? Vidjet ćete sutra da li su motivisani ili ne. Ne da sam razočaran formom, neko sam pop**dio, jer znam da možemo mnogo više. Nismo pobijedili 40 dana, a da sam došao ovdje s osmijehom, to bi bilo nepoštovanje prema svima. Ne mogu doći ovdje i reći da smo savršeni, šaliti se", rekao je trener Rossonera.

Njegov cilj je uspjeh u klubu u kojem je proveo dosta vremena.

"Želim vratiti klub tamo gdje zaslužuje biti. Ponekad ne znam gdje da počnem, ali moram pokušati. Teško je, kad pobjeđujete, ljudi se prema nama ponašaju kao da smo Brad Pitt, a sada smo svi čudovišta. Mogu sjediti ovdje i pričati o alibijima, ali to neću učiniti. Dužnost nam je da 'pričamo' na terenu, a kad su rezultati loši, dajemo snagu onima koji nas ne vole", kazao je Gattuso.

Potom se vratio na utakmicu protiv Beneventa.

"Naša ekipa je bila bez duše, nismo igrali kao tim. Mjesecima govorim da ćemo se mučiti ako ne budemo igrali na poseban način. Kada igramo skromno, to je gotovo dobro. Ako pomislimo da smo zvijezde bez duše ili gladi, tada se osramotimo. Frustrira me to što negativne stvari ne vidim na treningu, nego se one pojavljuju tokom utakmice", dodao je popularni Tenk.

On želi da njegovi igrači budu borbeni.

"Želim da moji igrači budu poput tigrova. Uvijek će u Milanu biti pritiska, ako budemo samo pričali, to će nas odvesti u pakao", istakao je Gattuso.

Ukoliko ne zadovolji zahtjeve uprave, spreman je da ode.

"Radim vrijedno, a na kraju sezone ćemo procijeniti situaciju. Ako klub ne bude zadovoljan, idem kući. Svima se sudi i svi imamo odgovornost", završio je Gattuso.