Nogomet
0

Gary Neville: Vezni red Manchester Uniteda je bio totalno nadigran

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U derbiju 8. kola engleskog Premiershipa Arsenal je na Emiratesu sa uvjerljivih 3:0 savladao Manchester United. Nekadašnji kapiten tima sa Old Trafforda i analitičar Sky Sportsa Gary Neville iznio je svoje mišljenje u jučerašnjem okršaju.

Analizirajući derbi između Arsenala i Manchester Uniteda za Sky Sports Gary Neville je istakao da vezni red popularnih Crvenih đavola, predvođen Schweinsteigerom, Carrickom i Rooneyjem nije nudio dovoljnu zaštitu od sjajnih kreativaca u redovima Arsenala.

"Manchester United je izgledao šokirano i činilo se kao da nisu spremni za Arsenalove vrline, a to su Cazorlino razigravanje tima i Ozilovo korištenje slobodnog prostora", kazao je Neville koji smatra da je United morao izvršiti promjene u taktičkom smislu nakon što je Arsenal poveo sa 2:0.

"Schweinsteiger, Carrick i Rooney su bili totalno nadigrani, a Mata i Depay nisu pomagali Darmianu i Youngu na bekovskim pozicijama", istakao je bivši desni bek Manchester Uniteda koji trenutno obnaša funkciju Sky Sportsovog analitičara.