Nepovjerljivi igrači
10

Gary Neville osuo paljbu po defanzivcima Liverpoola: Klopp ih se treba otarasiti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda i stručni konsultant Sky Sporta Gary Neville uporedio je defanzivce koje je Jurgen Klopp imao u Borussiji Dortmund i one koje sada ima u Liverpoolu.

On smatra da je trenutna odbrana Liverpoola skupina igrača kojima se ne može vjerovati i da to nisu igrači kojima se može vjerovati u velikim utakmicama.

"U Borussiji Dortmund, Klopp je imao Subotića, Hummelsa, Schmelzer i Piszczeka, što znači da je imao dobru bazu za gradnju igre. Pogledajte koga ima u Liverpoolu - Klavana, stvarno? Lovren me razočarao iako je bio sjajan u Southamptonu. Nakon toga prelazimo na lijevog beka kojeg igraju Millner, Robertson i Moreno, a da li tim igračima možete vjerovati na velikim utakmicama?", zapitao se Neville.

Nakon toga, on je rekao kako se Klopp treba zahvaliti tim igračima i dovesti kvalitetna pojačanja na njihove pozicije.

"Razlog zašto pričamo o njima na ovaj način je činjenica da pričamo o Liverpoolu koji želi osvojiti titulu u Premier ligi ili Ligi prvaka. Zbog historije koju imaju to se očekuje od njih, a s ovakvim igračima ne možete igrati na velikim utakmica. To je nemoguće i on se iz tog razloga mora 'otarasiti' njih", završio je Neville.

Liverpool se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli Premier lige sa 35 bodova, čak 20 manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.