Igrač kojeg se protivnici boje
0

Gareth Bale će biti potpuno spreman za Škotsku i Hrvatsku

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale, sjajni 23-godišnji nogometaš Tottenhama i velške reprezentacije, ne bi trebao imati nikakvih problema pri skorašnjim nastupima za svoju reprezentaciju.

Podsjetimo da je Bale povrijedio skočni zglob u posljednjem prvenstvenom susretu protiv Fulhama, a Wales očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Mundijal 2014. godine. Velška će se reprezentacija u kvalifikacijskoj grupi A 22. marta na Hampden Parku susresti sa Škotskom, a potom će četiri dana kasnije ugostiti Hrvatsku na stadionu Liberty u Swanseaju.

Po izjavama iz velške reprezentacije, Bale normalno obavlja sve treninge i nema nikakvog straha za njegov nastup i puni angažman, a koliko je igrač Tottenhama bitan, najbolje govori podatak da je postigao četiri pogotka u četiri zadnje reprezentativne utakmice. Isto tako, valja reći da je sa 16 pogodaka treći strijelac trenutno u engleskoj Premierligi.

"Vrlo dobro znam da su svi u škotskoj reprezentaciji itekako nervozni pri spomenu Balea. Boje ga se, boje se igrati protiv njega jer je Gareth fantastičan nogometaš koji ima baš sve - brzinu, koristi obje noge, dribling, šut...", rekao je Baleov saigrač Joe Ledley, inače član Celtica.

Podsjetimo da je Wales s 2:1 pobijedio Škotsku kao domaćin, u prvom meču, te su to Velšanima jedina tri boda nakon četiri ključne utakmice.