Nogomet
0

Garcia: Ne možemo pobijediti u svim utakmicama

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Romin trener Rudi Garcia nije bio previše razočaran nakon što je njegova ekipa u sklopu 11. kola talijanskog nogometnog prvenstva pokvarila dotad stopostotni učinak.

Na gostovanju kod Torina Giallorossi su odigrali 1-1 i primili ujedno prvi gol nakon 743 minute.

"Svidjelo mi se kako smo igrali do kraja, na pobjedu. Čak i pred sam posljednji zvižduk smo napadali i pokušali doći do pobjede. To  je nogomet i ne možete dobiti sve utakmice, ali remi u gostima nije loš rezultat", rekao je Garcia.

Upitan da li je rekordan niz pobjeda na otvaranju sezone stvarao dodatan pritisak na njegovu ekipu, Romin je strateg rekao:

"Nije to bio uteg za nas, ali sigurno morate promijeniti svoj pristup".

Kod izjednačujućeg Torinovog gola za 1-1 Riccardo Meggiorini je oteo loptu Rominom igraču Mehdiju Benatiji u suparničkom kaznenom prostoru i potom asistirao za gol. Upitan smatra li da je Benatia pritom bio fauliran, Garcia je odgovorio:

"Ne znam da li je bilo prekršaja, ali bio je to trenutak koji je promijenio utakmicu. Nakon gola se Torino vratio kontranapadima i kasnije nam je bilo teško ponovo ih slomiti. Ja radim svoj trenerski posao, a sudija radi svoj. Trener može pogriješiti, isto kao i sudija. Ovo je vrijedan bod i sljedeću utakmicu kod kuće protiv Sassuola moramo dobiti. Nadam se da ćemo se onda odvojiti od Napolija ili Juventusa, možda čak od obje ekipe".

Sljedećeg vikenda na rasporedu je veliki derbi talijanske Serije A između Juventusa i Napolija, pa Roma ima priliku povećati bodovnu prednost ispred prvih pratitelja.