Heroji, a ne gubitnici
0

Ganski nogometaši toplo dočekani na povratku u domovinu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hiljade navijače nogometne reprezentacije Gane okupilo se na aerodromu Kotoka u Accri kako bi pozdravilo povratak svojih ljubimaca nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Navijači su se počeli okupljati već šest sati prije termina slijetanja ganske reprezentacije, a kada je napokon njihov avion sletio s dva sata zakašnjenja oko 23.30 započelo je gromoglasno zujanje vuvuzela, kao i mahanje ganskim zastavama.

""Osvjetlali ste obraz Gane i cijelog afričkog kontinenta", poručio je ganskim nogometašima i stručnom stožeru Nii Nortey Duah, zamjenik ganskog ministra sporta.

Podsjećamo, Gana je u Južnoj Africi dogurala do četvrtfinala, čime je izjednačila najveći doseg neke afričke ekipe u istoriji Mundijala (Kamerun je dosegao četvrtfinale 1990., a Senegal 2002.).

Imale su “crne zvijezde” nevjerojatnu priliku i za plasman u polufinale, ali je Asamoah Gyan u posljednjoj minuti produžetaka četvrtfinalnog dvoboja s Urugvajem kod rezultata 1-1 propustio realizirati jedanaesterac. Kasnije je Urugvaj slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca 4-2.

"Dali smo sve od sebe za Ganu i Afriku, ali sreća nije bila na našoj strani. Nisam prorok, ali želim reći da ćemo se kvalificirati za SP 2014. godine. Bit ćemo tada ozbiljni konkurenti u borbi za naslov", poručio je kapiten ganske reprezentacije Stephen Appiah.