Očajničke mjere
0

Galliani zamolio Maldinija da se vrati iz penzije

Totalsport
Adriano Galliani
Adriano Galliani
Igračka legenda AC Milana Paolo Maldini prošloga je mjeseca zamoljen da izađe iz penzije i da dodatnu snagu "rossonerima" u borbi za naslov talijanskih nogometnih prvaka.

Maldini, koji će u junu napuniti 42 godine, okončao je krajem prošle sezone karijeru profesionalnog nogometaša započetu 1985. godine. Osim dresa talijanske reprezentacije Maldini nikada na sebe nije navlačio niti jedan drugi osim Milanovog, a na ideju da to ponovno učinio došao je potpredsjednik kluba Adriano Galliani.

Il Corriere della Sera piše da je Gallianija uhvatila panika nakon povrede Alessandra Neste i spoznaje da je sedam utakmica prije kraja sezone tim u velikim obrambenim problemima, budući da je Thiago Silva bio jedini stoperna raspolaganju treneru Leonardu.

Galliani je, tvrdi se, prišao Maldiniju i kazao mu:

"Paolo, imamo još sedam utakmica do kraja sezone i na putu smo do "scudetta". Želiš li sudjelovati u pohodu na naslov prvaka?"

Legendarni igrač ostao je zapanjen, ali i polaskan ponudom koja je stigla nakon desetomjesečne apstinencije od nogometa na najvišem nivou. Uzeo je 24 sata za razmišljanje, pričao s obitelji, a potom se na ponudi zahvalio.

Ponuda od Milana koju on očekuje više nije igračka, već ona jednog od direktora kluba.