AC Milan
0

Galliani: 'Mislim da ćemo odustati od Džeke'

Totalsport
Prije nekoliko dana bila je jako vruća linija između Milana i novog bundesligaškog prvaka Wolfsburga, a sve zbog našeg 23-godišnjeg napadača Edina Džeke.

Bosanskohercegovački napadač je mnogima 'pomutio razum' svojim sjajnih igrama i u Wolfsburgu i u reprezentaciji, pa nije čudno da su ga u svojim redovima željeli mnogi jaki evropskih klubovi.

Milanova nastojanja su otišla najdalje, a pogotovo i zbog izjava samog Džeke, koji je govorio "Milan je moj san iz djetinjstva, čast bi mi bila otići u taj klub i želim se usavršavati u tako velikom klubu, koji je ispisivao nogometnu historiju".

No, Bild je, pak, u četvrtak donio izjavu Stephana Grühsema, predsjednika Nadzornog odbora Wolfsburga.

  • Da nam na vrata pokucaju i iz FC Galaktike, ne bi im dali Džeku.

Talijanska štampa kao da se nadovezuje na takvu izjavu, pa je sve očitije da Milan neće uspjeti u svom naumu.

  • Ako u Wolfsburgu nastave biti ovako tvrdi, ako ne žele niti pričati o cijeni, povući ćemo se. Šta da radimo? - pitao se Adriano Galliani, dopredsjednik Milana.

Talijanski klub je, navodno, bio spreman za ponudu od 22 miliona eura, a kasnije su u istu ubacili svog golmana Didu i odbrambenog igrača, gruzijskog reprezentativca Kaladzea. No, u Wolfsbrugu su stalno bili na donjem pragu od 30 miliona, ali sada izgleda ne prihvataju nikakvu cijenu za igrača koji je ove sezone postigao 26 pogodaka u Bundesligi.