Sedmica odluke za Brazilca
0

Galliani: Da, želimo Kaku, ali kao posuđenog igrača

Klix.ba
Adriano Galliani (Foto: AFP)
Adriano Galliani (Foto: AFP)
Adriano Galliani, potpredsjednik Milana, potvrdio je za italijanske medije da su Rossoneri zainteresirani za dovođenje Kake iz Real Madrida, ali samo kao posuđenog igrača.

Jose Mourinho, trener Blancosa, odlučio je izostaviti Kaku u posljednje tri utakmice koje su Madriđani odigrali. Sve ovo bio je dovoljan znak da Portugalac ne računa na Brazilca za ovu sezonu. Milan, u kojem je Kaka odigrao svoje najbolje nogometne godine prije prelaska u tim sadašnjeg prvaka Španije, još uvijek je zainteresiran za povratak svog nekadašnjeg kapitena.

"Madrid želi prodati Kaku, a mi ga želimo u svom timu. Ali, samo kao posuđenog igrača", kazao je Galliani za Sky Italia. Dovođenjem Kake, čelnici Rossonera se nadaju kako će umiriti sve nervoznije navijače tima sa San Sira, koji su ovog ljeta napustili Zlatan Ibrahimović i Thiago Silva.

No, u Madridu su odlučni prodati Brazilaca za akojeg traže najmanje 20 miliona eura. Sutra će se u prostorijama Milana održati možda i presudan sastanak čelnika Milana, na čijem će se dnevnom redu naći i kupovina Kake.