Nastavak karijere
0

Galaxy očekuje Beckhama, on očekuje ponudu iz Evrope

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Održavanje forme u evuropskim klubovima (Milanu) do sada je bio običaj kojem je David Beckham bio vjeran tokom pauze u MLS-u u kojem nosi dres Los Angeles Galaxyja. Pitanja u kojem će to klubu biti 2010. godine došla su kraju na, za njega, nepovoljan način.

Naime, iz američkog su kluba u ponedjeljak Beckhamu kazali da ga očekuju sljedećeg mjeseca na predsezonskim treninzima za nadolazeću sezonu. Sve to znači da Beckham, koji Evropu koristi kao dokaz vlastitih vrijednosti i pokušaj pronalaska mjesta u engleskoj nogometnoj reprezentaciji i koji je koketirao s mnogim klubovima, pogotovo premierligaškim, ove zime neće na Stari kontinent.

"Nismo upoznati s tim da David traži posudbu i očekujemo da se uz ostatak ekipe u januaru javi u klub", stoji u saopćenju Galaxyja.

Beckham, inače, ulazi u posljednju sezonu petogodišnjeg ugovora vrijednog 32.5 miliona američkih dolara s klubom iz Los Angelesa. No, njegove su ideje u sukobu s klupskima:

"Neću u Milan budući da bi teško bilo izboriti mjesto u startnoj postavi kluba u tako kratkom periodu, ali negdje ću na posudbu otići. Želim zadržati formu kojom bih kandidirao za nastupe engleske reprezentacije. Želim li to, moram negdje igrati i zato mi držite palčeve da uspijem pronaći klub."

Koje bi Beckhamovo odredište trebalo biti i dalje je nepoznato. Jedini klub u Engleskoj za koji želi igrati je Manchester United, koji je 2003. godine napustio otisnuvši se u madridski Real.

"Ako se jednoga dana vratim u engleski nogomet, to može biti samo u Manchester Unitedu. Nije da baš vjerujem u takav rasplet, ali vidjet ćemo što će se dogodit", zaključio je.

Sezona u MLS-u započinje 15. marta gostovanjem Galaxyja kod Seattlea.