Ponuda Chelseaju
0

Galatasaray za Turana traži Drogbu i 8 miliona eura

Totalsport
Arda Turan
Arda Turan
Turski Galatasaray spreman je pustiti svog 24-godišnjeg krilnog napadača Ardu Turana u Chelsea, u zamjenu za Didiera Drogbu i 8 miliona eura, javlja Daily Mail.

Chelsea se za Turana zainteresirao na preporuku holandskog stručnjaka Guusa Hiddinka, koji je selektor turske reprezentacije, a neko vrijeme je figurirao kao kandidat za klupu Chelseaja. Na koju je na kraju sjeo 33-godišnji Andre Villas-Boas.

Galatasaray je u početku informirao Chelsea kako je spreman pustiti Turana za 20 miliona eura odštete. Prema tome, očito je da su Drogbu procijenili na samo 12 miliona eura, što vjerovatno u Chelseaju neće prihvatiti, jer znaju da Drogba vrijedi više.

Ipak, Villas-Boas je navodno spreman prodati Drogbu za odgovarajuću cijenu. Njegova je namjera dovesti iz Porta kolumbijskog napadača Falcaa, Chelsea pokazuje zanimanje i za Udineseovog Alexisa Sancheza, a tu su već od ranije Fernando Torres i Nicolas Anelka.

Prema tome, Drogba bi mogao imati takvu konkurenciju u napadu da i sam važe isplati li mu se ostati na Stamford Bridgeu. Ukoliko Chelsea ostvari barem neki od planiranih transfera, Drogba će vjerojatno i sam poželjti potražiti sreću u nekom drugom klubu.