Novi trener Plemića
5

Gagro: Zrinjski ima ekipu za sami vrh, želim vratiti povjerenje igrača i navijača

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nenad Gagro debitovat će na klupi mostarskog Zrinjskog u utakmici 16. kola Premijer lige BiH, a na stadion pod Bijelim Brijegom dolazi Tuzla City i pred Plemićima je imperativ pobjede.

Gagro je na redovnoj konfrenenciji za medije kazao da ge je imenovanje za trenera prve ekipe iznenadilo, ali da je to tako u trenerskom poslu.

"Evropa nam je dala nadu da ove godine možemo vratiti titulu u Mostar. Međutim, u narednom dijelu sezone nismo pokazali da možemo pretendirati za sami vrh, iako Zrinjski ima ekipu za takav domet... Koji su razlozi loših rezultata, za odgovor na to pitanje premalo sam vremena ovdje. Problem je vjerovatno bila motiviranost, ali o razlozima neću", kaže Gagro.

Novi trener želi mušku i agresivnu igru, povratiti povjerenje ograča u svoje sposobnosti i navijača u ekipu.

"Protiv Cityija probat ćemo implementirati per stvari koje smo vjhežbali zadnjih dana. Očekujem motiviranost i da damo premo svog maksimuma", izjavio je te ustrvrdio da je sutrašnji protivnik iskusan s dobrim pojedincima.

Gagro za sutrašnju utakmicu ne može računati na povrijeđene Govedaricu, Rogaševića, Stojkića i Ćurjurića.

Građani imaju opasne igrače po krilnim pozicijama, analiza je novog trenera Plemića, a posebno je podcrtao napadača Ubiparipa.

Utakmica Zrinjskog i Tuzla Cityija zakazana je u subotu od 16 sati, a TV prijenos je na Areni Sport.