Igrao u Seriji A
1

Gaddafijev sin i bivši nogometaš ostavio Cadillac parkiran u hotelu 15 godina

N. K.
Problemi Gadafija mlađeg (Foto: Twitter)
Problemi Gadafija mlađeg (Foto: Twitter)
Nekadašnji libijski nogometaš Al-Saadi Gaddafi uživao je 2007. godine u hotelu s pet zvjezdica pa otišao bez plaćanja i ostavio skupocjeni Cadillac SUV Escalade ESV već 15 godina na parkingu hotela.

Sada Al-Saadi mora platiti 415.800 eura da bi ga vratio, a zanimljivo da je on također i sin ubijenog Muammara Gaddafija, bivšeg libijskog vrhovnog vođe.

Mlađi Gaddafi je te 2007. godine uživao u u hotelu Excelsior u Rapallu, gradu na obali italijanske rivijere dok je igrao za Sampdoriju te je redovno priređivao raskošne zabave u svom apartmanu.

Kada ga je Sampdoria izbacila iz kluba, Gaddafi je napustio hotel ne plativši račun od 450.000 dolara, a ostavio je svoj SUV, Cadillac Escalade ESV 6.2, na parkingu ispred hotela.

"Čekali smo 15 godina da gospodin Gaddafi podmiri svoj račun. Tokom posljednjih nekoliko godina pokušali smo mnogo puta pokušati riješiti ovaj problem, ali bezuspješno. Čak smo kontaktirali i libijsku ambasadu u Rimu, ali oni nisu mogli pomoći. Ostavio je auto ispred hotela, a mi nemamo čak ni ključeve za njega. To je zapravo postalo pomalo privlačno s ljudima koji zastaju da ga pogledaju.Moramo ga s vremena na vrijeme očistiti jer prljavi automobil van hotela ne bi bio baš dobar za goste, a nema čak ni italijanske tablice pa ga ne bismo mogli voziti ovdje", rekao je direktor Excelsiora Aldo Werdin za Daily Mail.

Hotel je izveo Gadafija na sud, a njemu je naloženo da plati svoj dug, kao i 4.330 dolara advokatskih troškova ako ikada želi vratiti svoj automobil.

Inače, iz ovog italijanskog hotela napominju da je automobil postao svojevrsna turistička atrakcija.