Nogomet
0

Gabela i Merajić potpisali za Olimpic

Klix.ba
Olimpic je nastavio sa podmalađivanjem ekipe i tako su danas profesionalne ugovore potpisali talentovani 19-godišnji nogometaši Dino Gabela i Alen Merajić.

To su mladi igrači koji su se nametnuli igrama na turniru u Slavonskom Brodu, gdje je sarajevski premijerligaš u nedjelju osvojio prvo mjesto u konkurenciji Osijeka, Hrvatskog dragovoljca i Veleža.

Gabela igra na poziciji ofanzivnog veznog nogometaša, a prošao je kompletan omladinski pogon tima sa Grbavice. Posljednjih sedmica je trenirao sa Olimpicom i stručni štab je zadovoljan njegovim kvalitetima, tako da je potpisao dvogodišnju vjernost "Vukovima".

"Drago mi je što sam prvi profesionalni ugovor potpisao sa Olimpicom. Posljednjih sedmica sam dobro radio i trud se na kraju isplatio. Zahvalan sam stručnom štabu i svim saigračima koji su me odlično prihvatili. Nadam se da ću se na pripremam na Bjalašnici uspijeti izboriti za mjesto među 18 igrača i u narednoj godini igrati utakmice u Prmeijer ligi BiH", kazao je Gabela.

Ekipa Olimpica danas je otputovala na Bjelašnicu gdje će dvadesetak igrača trenirati pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Nedima Jusubegovića.

Na kraju treba istaći da je bivši direktor Vukova Nermin Demirović prije nekoliko dana podnio ostavku.