Kvalifikacije za EP
2

Futsal reprezentativci BiH obavili prvi trening

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se sinoć u Vogošći, a jutros je u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu obavila prvi trening uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od 7. do 12. aprila u Bakuu.

Ekipa još nije kompletna s obzirom na to da je posljednje kolo domaćeg prvenstva odigrano sinoć te se očekuje da svi igrači budu na okupu do večeras.

Selektor Boro Matan ističe da ekipa nema puno vremena za pripremanje, ali da će pokušati da što spremniji dočekaju kvalifikacije.

"Danas imamo prvi trening, relaksirajući, a u toku dana vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje. Ovdje smo do 6. aprila, trenirat ćemo dva puta dnevno. Igrači su umorni, ali ovih par dana moramo dati sve da se što bolje pripremimo. Temin nije idealan ali potrudit ćemo se da napravimo što je više moguće", kazao je Matan za Fenu.

Po njegovim riječima, Azerbejdžan je favorit za prvo mjesto, a vjeruje da njegovi izabranici s Mađarima mogu igrati za drugu poziciju.

"Azerbejdžan je svjetskih velesila, tu je mnogo Brazilaca. Domaćini su, imaju kvalitet i sigurno su favoriti. Mađarska je također kvalitetna ekipa, imaju španjolskog izbornika, po rejtingu su bolji od nas ali možemo se s njima boriti za drugo mjesto u grupi i baraž", dodao je selektor bh. tima.

Kapiten reprezentacije Nijaz Mulahmetović vjeruje da njegovu suigrači i on u Azerbejdžanu mogu doći do uspjeha. Očekuje težak zadatak, ali vjeruje u plasman.

"Znamo šta nas očekuje, grupa nije nimalo lagana. Imali smo dobru sezonu i nadam se da ćemo dobru formu prenijeti u reprezentaciju. Morat ćemo imati i malo sreće da bismo postigli rezultat i napravili iskorak, a to je u najmanju ruku plasman u baraž, a zašto ne i direktan plasman na EP", kazao je Mulahmetović.

Selektor Matan za ove kvalifiakcije pozvao je 16 igrača. Na spisku su: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marin Šunjić (Mostar SG Staklorad), Ivan Matan (Alumnus Zagreb, Hrvatska), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Dejan Pavlović (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija),Ivan Ivanković (Zrinjski), Tomislav Bevanda (Zrinjski), Dario Markić (Uspinjača, Hrvatska), Anel Radmilović (Centar), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Brod, Hrvatska), Bilal Jelić (Centar), Nijaz Mulahmetović (Centar), Kristijan Pantić (Brotnjo Premier SK), Stefan Jokić (Tango).