Uz veliku podršku
99

Futsal reprezentacija BiH savladala slavnu Italiju na gostovanju u Manzanu

D. P.
Naša reprezentacija imala je veliku podršku (Foto: Nogometni savez BiH)
Naša reprezentacija imala je veliku podršku (Foto: Nogometni savez BiH)
Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine upisali su sinoć trijumf rezultatom 4:3 na gostovanju slavnoj Italiji, devetoj reprezentaciji na UEFA-inom rankingu.

Bh. futsal napreduje iz godine u godinu, a sinoć je naša selekcija imala sjajnu provjeru protiv renomiranog protivnika i dvostrukog prvaka Evrope.

Reprezentacija BiH je gostovala u dvorani Palasport u Manzanu i slavila je rezultatom 4:3 u prijateljskom susretu u kojem su bh. navijači pružili odličnu podršku izabranicima Ive Kreze.

Dva gola za bh. tim postigao je Josip Bošković, a u strijelce su se upisali Marijo Aladžić i Davor Arnautović. Za Italiju su pogađali Antonino Isgrò, Alex Merlim i Francesko Liberti.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u prijateljskom meču u Manzanu selekciju Italije sa 4:3.Opširnije na https://www.nfsbih.ba/vijesti/futsal/futsal-zmajevi-bolji-od-italije/

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Wednesday, June 29, 2022
Na istom mjestu večeras u 20:30 sati ove selekcije će odigrati još jedan meč.

BiH je nastupila u sastavu: Milanović, Ivanković, Bošković, Baručija, Duvnjak, Sesar, Arnautović, Radujković, Gosto, Aladžić, Čorhodžić, Džindić, Kalajdžić, Poračanin. Selektor: Ivo Krezo.